Rijangst & Verkeerstrauma

Jouw wens om je weer vrij te voelen om te rijden waar en wanneer je maar wilt wordt omgezet in concrete, voor jou haalbare tussenstappen en oefeningen. 

De methode van aanpak is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. In plaats van dat te lang stilgestaan wordt bij de gevolgen van rijangst, wordt aan de hand van een zelfhulp-methodiek vooral gewerkt vanuit de onderliggende oorzaken. Het gaat hierbij vooral over de rol van je eigen gedachten, je eigen motivatie en bereidheid om je gedrag te veranderen. 

Werkwijze

Om het werken overzichtelijk te maken, wordt je angst eerst buiten het verkeer om in kaart gebracht. Dit doen we samen aan de hand van een inventarisatie aan de Praktijk: door je te helpen de gebieden waar je angst zich voortdoet zo concreet mogelijk te maken. Voor ieder gebied bepaal je hierbij zelf wat je einddoel is, daarna bedenk je zelf tussenstappen om binnen het verkeer naar dat doel toe te werken.

Op basis hiervan wordt een planning gemaakt om ervaringen stap-voor-stap te gaan opdoen in het verkeer. Aan de hand van een terugvalpreventieplan zorgen we er samen voor dat je in de toekomst blijft rijden. 

Contact

013-7505335
b.g.g. 06-15220836 of stuur een WhatsApp-je