Kwaliteitsstandaard

Wanneer het gaat om de inzet van dieren, horen hier kwaliteitseisen, criteria en (overheids)regels bij. Niet alleen aan de inhoudelijke trajecten zelf, maar ook aan de mensen die deze verzorgen.

Dieren die in de Praktijk aan de slag gaan worden zorgvuldig geselecteerd. Het dier moet passen bij de persoon, de taak en de omgeving waarin hij aan het werk gaat. De geschiktheid van een dier binnen Animal Assisted Interventions is afhankelijk van het basiskarakter en zijn basisvaardigheden. Werklust en binding met de mens,  zijn naast stabiliteit en herstellend vermogen ontzettend belangrijk. Een dier kan alleen een waardevolle bijdrage leveren, als deze in evenwicht en balans is.

Dierondersteunende Interventie gaat uit van wat er vanuit interactie tussen mens en dier gebeurd. Een Interventie Mens-Hond wordt binnen onze Praktijk voor Toegepaste Psychologie afgeleverd door een deskundige met een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau binnen Zorg, Welzijn of het Onderwijs.

Zijn eigen expertise is aangevuld met brede, adequate en professionele scholing op kynologisch gebied, en is in het bezit van een VOG op het specifieke screeningsprofiel Gezondheidszorg en Welzijn van mens en dier/ Health care and welfare of people or animals.