Stress bij honden

Trotse nieuwe hondenbaasjes worden vaak overladen met goedbedoelde, adviezen, meningen en overtuigingen uit hun omgeving. Met als resultaat hiervan behoorlijk onzeker te raken.
Een pup voelt deze onzekerheid aan en reageert hierop heel erg sterk. Hij raakt gestresst met alle gevolgen van dien: stress krijgt al snel een zéér ongunstig effect op zijn mentale- en fysieke ontwikkeling.

Gedragsmatige stress-symptomen bij honden, o.a.: 

Nervositeit
Rusteloosheid
Overreageren
Veel ontlasten en urineren
Rijden
Overdreven lichamelijke verzorging
Voorwerpen vernielen
Overdreven vocale uitingen
Uitschudden

Hectisch om zich heen happen
Het fixeren van een ander levend wezen of voorwerp
In de riem bijten
Trekken aan de lijn
Slechte concentratie
Fixatie
Uitvallen naar andere honden
Ongehoorzaamheid

Fysiologische stress-symptomen bij honden:

Hypersexualiteit
Borstelen
Gespannen spieren
Roosvorming
Overmatig haaruitval

Hijgen
Druppende neus
Bibberen
Wijd opengesperde ogen
Huidproblemen

Ons Anti Stress Programma heeft als doel om baas én hond te helpen psychisch en mentaal in evenwicht te blijven. Om vanuit rust en harmonie te werken aan een (h)echte vertrouwensband. Als baas krijg je er na verloop van tijd automatisch een gehoorzame hond voor terug zonder het volgen van een traditionele puppy- of basiscursus.

In slechts 4 sessies van 90 minuten, verspreid over een aantal weken, leer je goed te kijken naar hondengedrag en zul je je bewust worden van datgeen je eigen hond “vertelt”. Samen werken we aan een uitgebalanceerd en evenwichtig socialisatieprogramma, passend bij ieder unieke situatie en vooral volledig afgestemd op ras, type en/of soort en de ontwikkelingsfase waarin de hond zich begeeft. Om angst en/of agressie, ten opzichte van andere honden op latere leeftijd te voorkomen, vindt begeleiding volledig plaats temidden van een sociaal, volwassen en stabiele roedel.

Neem contact op voor meer informatie.