Interventie Mens & Hond

“Interventie Mens-Hond” staat binnen mijn Praktijk niet alleen voor Diertherapeutische Toepassing (A.A.I) Het omvat ook een effectieve en uniek ontwikkelde werkvorm om problemen binnen ieder unieke mens-hond relatie te voorkomen.

Een vorm van gedragsbegeleiding die anders is dan gebruikelijk.

-Interactieve sessies van 30-45 minuten op individuele afspraak
-Maatwerk: iedere hond is immers anders
-Samen de natuur in: daar is je hond “thuis”
-Uitgebalanceerde socialisatie: afgestemd op de ontwikkelingsfase waarin een pup zich bevindt
-Samen werken aan een ongedwongen:: geen dwangmiddelen* of lokken met voer
-Sociaal leren in een volwassen roedel
-Geschikt voor pups en/of jonge honden v.a. 8 weken tot ongeveer 9 maanden**

Niet het halsoverkop modelleren op basis van traditionele overtuigingen staat centraal. Maar juist het creëren van een liefdevolle, ongedwongen en vrije relatie. Binnen de regels en grenzen die volledig begrijpelijk zijn voor een hond. Met volledig respect en waardigheid voor zijn natuurlijk gedrag en zijn natuurlijke leefomgeving.

Tijdens een individueel begeleidingstraject wordt gewerkt aan een sterke vertrouwensrelatie tussen mens en hond. Vanuit een volledig natuurlijke benadering: door uitsluitend op de dierlijke kant van een hond te leren reflecteren. Het voorkomt angstig of agressief gedrag. Je krijgt er automatisch een gehoorzame, stabiele en sociaal volwassen hond voor terug.

Visie en werkwijze

Onze 24/7-economie kenmerkt zich door onmiddellijke bevrediging: we nemen amper nog de tijd om de groei en ontwikkeling van een pup op een verantwoordelijke wijze te begeleiden.
En juist een gunstige mentale- en fysieke ontwikkeling van een pup is nodig om hem evenwichtig te houden. Om hem ook op latere leeftijd psychisch en lichamelijk gezond te houden.

Een pup wordt vaak al op jonge leeftijd blootgesteld aan situaties en omstandigheden die hij mentaal en fysiek niet aan kan. Hij weerspiegelt hierbij menselijke emoties van bijvoorbeeld angst en stress. Vaak ontstaan vanuit een hoog verwachtingspatroon uit de omgeving.

Hond van Pavlov

Met “Hond van Pavlov” is het werken met honden in mijn Praktijk in 2002 ontstaan. Door het runnen van een professionele, erkende en gecertificeerde hondenuitlaatservice deed ik diep doorleefde kennis en ervaring op over roedelgedrag van huishonden.
Vanuit mijn privé-hondenschool kreeg ik vooral inzicht over hoe groot de invloed van menselijk gedrag op het gedrag van honden is.

Inmiddels is “Hond van Pavlov” volledig geïmplementeerd in mijn Praktijk. En is er een model ontstaan waarmee ik anderen op geheel eigen wijze kan helpen bij de opvoeding van een pup. Het geeft heel veel voldoening om mijn kennis, ervaring en inzicht te mogen delen met anderen.

CV
Referenties
Contact

Naarmate hij ouder wordt, zal een pup hierop steeds sterker gaan reageren met probleemgevend en ongehoorzaam gedrag. Gedrag dat voorkomen kan worden door met veel geduld, tijd en aandacht richting te geven aan een prachtig proces: zijn groei naar volwassenheid (1-3 jaar)

De rol van een Psychosociaal Hulphond©️

Één of meerdere honden uit mijn Praktijk hebben een waardevolle betekenis binnen iedere vorm van gedragsbegeleiding. Zij leren via hun duidelijke , maar subtiele lichaamstaal hondengedrag beter te begrijpen. Zij weerhouden een pup van ruw en onstuimig spel: dit voorkomt probleemgevend gedrag zoals angst en agressie ten opzichte van soortgenoten op latere leeftijd.

Omdenken met honden