Verhalen van klanten

Sanne Kroot (24), Kennismanager Animal Assisted Interventions

“Na het afronden van mijn MBO4-opleiding Diermanagement ben ik bewust op zoek gegaan naar een HBO-opleiding waar ik het werken met dieren en mensen kan combineren. Dit is mijn huidige onderwijsstudie “Educatie en Kennismanagement in de richting Recreatie & Gezelschapsdieren waarvan ik mijn hoofdfase ga afsluiten.

Tijdens mijn 2 jaar durende, breed georiënteerde stage bij Praktijk voor Toegepaste Psychologie ben ik erachter gekomen dat ik vooral veel affiniteit heb met het individueel begeleiden van jong adolesentie.

Nadat ik binnen de Praktijk de mogelijkheid kreeg aangeboden om de interne opleiding Begeleider Psychosociaal Hulphond© te volgen, is mijn interesse in A.A.I. alleen maar groter geworden.

Zo is het mijn wens om na mijn studie A.A.I. te integreren binnen het individueel begeleiden van leerlingen. Al dan niet binnen het onderwijs.

Inmiddels ben ik toegelaten tot de Minor Dieren in Therapie, Training en Coaching. Mijn eigen hond Cato (Du Belle Bijou Unique) heb ik in de Praktijk geboren zien worden. Ik ben dankbaar dat ik vanuit Psychelbeeld de mogelijkheid kreeg om mede-eigenaar te worden. Cato zal in mijn verdere persoonlijke ontwikkeling binnen A.A.I. zeker gaan bijdragen aan mijn wens om nog veel meer te leren over het inzetten van dieren binnen zorg, welzijn en onderwijs.

Inmiddels is zij bijna 18 maanden oud en heeft haar opleiding tot Psychosociaal Hulphond© aan de Praktijk afgerond”